Spor de stres pentru corupție. Judecătorul Mustață, suspectat că a comercializat sentințe judecătorești, a executat silit Ministerul Justiției. Câți bani va primi de la stat

Spor de stres pentru corupție. Judecătorul Mustață, suspectat că a comercializat sentințe judecătorești, a executat silit Ministerul Justiției. Câți bani va primi de la stat
Publicat: 01/05/2014, 12:47
Actualizat: 30/04/2015, 04:59

La începutul anului 2009, judecătorul Stan Mustață a deschis, alături de alte câteva zeci de magistrați,un proces prin care a solicitat ca statul să-i plătească un spor de stres de 50% din salariu. Acest proces este doar unul dintre multele cazuri în care magistrații au solicitat plata acestui spor. Unele au fost pornite inițial pentru că, la un moment dat, statul nu a mai plătit acest spor, în timp ce altele au fost inițiate după ce Ministerul Justiției a anulat printr-un ordin acest spor. Astfel, judecătorii nemulțumiți că nu au primit acest spor au deschis acțiuni în instanță. În aceeași situație a fost și Stan Mustață, care a considerat că este nedreptățit că nu a primit acest spor și a dat statul în judecată.

Pe 23 iunie 2009, Curtea de Apel București a decis că statul, prin Ministerul Justiției, trebuie să-i plătească lui Stan Mustață și Veronicăi Cîrstoiu sporul de stres de 50%. A urmat o serie de contestații. Ministerul Justiției a refuzat să plătească banii, așa că șase judecători, printre care Stan Mustață și Veronica Cîrstoiu, au trecut la punerea în executare a sentinței. Ceilalți judecători din acest proces sunt: Nedelcu Antoaneta, Bădescu Liliana, Popescu Petre și Ursulescu Elena.

În iulie 2012, Judecătoria Sector 4 a încuviințat executarea silită a Ministerului Justiției, dar banii nu au intrat direct în conturile judecătorilor. Instanțele au stabilit că Mustață, Cîrstoiu și ceilalți patru judecători au de recuperat aproape 200.000 euro.

Procedura de executare silită a fost încredințată biroului executorului judecătoresc „Dumitrache și Dumitrache” (acesta este numele biroului de executări judecătorești care a fost însărcinat cu operațiunea de executare silită n.red. ). Pentru a recupera banii, executorul judecătoresc a decis să solicite poprirea conturilor Ministerului Justiției și ale Trezorerie București.

Pe 25 iunie 2013, Judecătoria Sector 4 a dispus poprirea conturilor MJ. Decizia a fost atacată cu apel de minister. Tribunalul București a confirmat pe 26 martie decizia. Acestă decizie nu era definitivă pentru că putea fi atacată cu recurs de Ministerul Justiției în termen de 15 zile.

Verificările gândul arată că Ministerul Justiției nu a depus recurs, astfel că decizia de poprire a conturilor a rămas definitivă, efectul fiind acela că din conturile Ministerului Justiției va fi luată suma de 200.000 euro.

Stan Mustață, arestat preventiv

Judecătorul Stan Mustață a fost arestat preventiv de Curtea de Apel București pentru 30 de zile. În referatul prin care procurorii au solicitat arestarea preventivă a judecătorului Stan Mustață, cel care delibera în dosarul lui Dan Voiculescu, procurorii arată că magistratul negocia ca la piață sentințele penale. Unul dintre cazurile documentate de Mustață este cel al lui Mihai Stoica, condamnat definitiv în dosarul Transferurilor.

Judecătorul Stan Mustață de la Curtea de Apel București, care miercuri trebuia să se pronunțe în dosarul lui Dan Voiculescu, a fost reținut de DNA într-un dosar de corupție, împreună cu grefiera Mariana Curea. Acesta este suspectat că ar fi pretins bani și alte bunuri în mai multe dosare pe care le avea spre soluționare.

9000 de lei salariul

Întrebat la intrarea în sediul DNA ce salariu are și dacă este mulțumit, Stan Mustață a spus că primeste lunar 9.000 de lei și că este suficient. Stan Mustață este judecător la Curtea de Apel București. Din 2009 până în 2012, Stan Mustață a fost președintele secției I Penală a Curții de Apel București. Potrivit ultimei declarații de avere, deține trei terenuri, trei imobile și două mașini. Spune că în calitate de judecător la CAB câștigă peste 99.000 lei anual.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Șocant: cum a aflat Bianca Brad că suferă de cancer mamar! „Într-o noapte m-am trezit...
La doar opt ani, Maria a plătit cu viaţa pentru o cratiţă. Unchiul, care i-a...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Daniela Iliescu, asemănare izbitoare cu iubita lui Cristiano Ronaldo: „Mă duci cu gândul la Georgina...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Giganţii din IT nu au doar veşti proaste pentru România: Americanii de la Amazon au...
Armă misterioasă LANSATĂ pe orbita Pământului! Cine O CONTROLEAZĂ?
ROMÂNIA, O FORȚĂ uriașă în Europa. Șansă fără precedent pentru ȚARA NOASTRĂ: Cu acestea se...
Tesla de Cluj, mașina electrică românească de lux. Autonomie de 300 de km şi viteză...
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul...
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
6 schimbări climatice care s-au întâmplat în Europa în urmă cu 1 milion de ani
×